Prince Igor

SNG Opera in balet Ljubljana

Cnez Igor a fost un spectacol foarte frumos, mai ales prin combinația între operă și balet. Decoruri foarte inspirate, voci frumoase și o orchestră care mi-a captat mult timp atenția (am avut locuri la balcon și am putut admira liniștită dirijorul și toate instrumentele)

Am avut noroc să fac un research înainte pe net și să aflu despre ce e vorba, pentru că altfel se cânta în rusă, iar deasupra scenei era un ecran cu așa-zisa subtitrare în slovenă. A fost destul pentru a putea urmări firul acțiunii, unul nu foarte spectaculos.

Partea de balet m-a fascinat. Balerinele erau practic cadâne, cu costume specifice și cu o grație și un rimt fantastice. (Nu am decât cuvinte de laudă pentru partea asta de spectacol care m-a scos din letargia în care mă pusese un tenor cu un solo muuult prea lung :D )

Cankarjev Dom nu are o sală foarte mare de spectacol dar e o clădire nouă, cu foarte mult bun gust, elegantă, un cadru perfect pentru toată distincția cu care slovenii veniseră la spectacol. Era premieră și toată lumea, până și cei câțiva copii erau îmbrăcați parcă din reviste de modă. Mi-a plăcut foarte mult atmosfera: foarte mult bun-gust și decență.

mersi adi pentru invitație :)

singura parte pe care eu o cunoșteam din Prințul Igor

0 comments: