some more Ljubljana

dupa inca cateva zile, mi-am facut cat de cat o impresie de ce e prin oras, in sfarsit nu mai sunt tot cu ochii pe harta si gasesc ceea ce am nevoie..cu autobuzele inca e mai greu, dar le descurc eu si pe alea, probabil cand o sa am abonament sa nu ma coste cate un euro fiecare experimentare de "oare unde e urmatoarea statie la 7?" sau " de pe harta as zice k si 19 ma duce la camin!" :)


ieri vorbeam cu ulmo pe mess si imi spunea k asa-i k in slovenia totu e verde? eu am zambit si i-am spus k totusi e toamna si nu chiar TOT e verde. dar si zonele verzi au un verde atata de frumos.. sper ca aparatul meu a reusit sa surprinda cat de cat nuanta aia frumoasa si vie.
azi am observat k si ljubljana are mateiul ei :p statuia centrala - loc de intalnire pentru multi tineri. dar in loc de matei cu calu lui si faimosul loc "la coada calului" e doar Preseren si muza lui(marele lor poet)
azi a fost soare si m-am bucurat de o inghetata absolut deliciooooaaasaaa... si maaare!
tot azi am reusit sa gasesc piata (open market) si insfarsit mi-am luat legume si fructe proaspete. din magazin, rosiile sunt oribile..fara absolut nici un gust
in poza de mai jos e Catarina, o Erasmus din Portugalia..tare draguta
asta e Preseren trg..unde e si statuia lui. si ptr mine asta e centrul centrului in ljubljana si punctul meu de reper pe harta.
universitatea din ljubljana..e o cladire draguta, nu prea mare. n-am avut rabdare sa caut alt unghi :)
cu simona, intr-una din plimbarile noastre
iarasi verde frumos, desi toamna
Ljubljanica-raul care strabate orasul (se citeste Liublianitza.. cam ca Dambovita sau Bistrita noastra...din aceeasi regula de pronuntie care face din numele meu Ilintza :)) ce sa-i faci?)

0 comments: