slovenski people


cum sunt ei? nici mai buni, nici mai frumosi ca noi..poate doar mai organizati :) cei tineri sunt deschisi, cunosc bine engleza..cei mai in varsta aproape toti raspund "Little", iar ceilalti nu stiu deloc. dar sunt expresivi si pana la urma o scoti la capat.

ce nu imi place este k par prea legati de limba lor. bine, asta ma afecteaza direct, k altfel nu m-ar deranja. in magazin, pe toate ambalajele scrie doar in slovena, sarba si croata. atat! nu stiu daca data de pe iaurt e data fabricatiei sau data expirarii..dar am incredere in ei :) in plus, daca vrei sa cumperi ceva cosmetice cum sunt produsele de la nivea sau garnier pe care scrie in engleza in mod normal, ei aplica ditamai stickerul scris in slovena tocmai peste ce e scris is engleza. sa mori de ciuda, nu alta!
azi am fost sa imi las actele pentru permisul de sedere. evident, toti de acolo eram straini, si cu toate astea, nici macar un singur afis din cate erau acolo nu era in engleza!! nici unu! toate erau in slovena si erau si multe :))


mi-a mai placut la ei k toti au masini mici, sport, de oras. si conduc frumos si ordonat. daca au verde la semafor, nu accelereaza sa treaca repede, repede, ci incetinesc, se asigura usor.. aia da conduita preventiva. bine azi i-am vazut ca toti se bagau pe banda de autobuze, deci nu-s nici ei sfinti. nu as vrea sa generalizez nimic cu ce scriu aici, dar scriu ce am observat.

pana azi eram ingrijorata ca astia nu au copii :) vazusem unul singur, dar era din cauza frigului. azi cum a fost soare, erau tare multi la plimbare.

ma cam ia somnul, asa ca promit sa mai revin cu subiectul asta. probabil in timp, multe din pareri se vor modifica, vor interveni altele noi.. cine stie daca intr-adevar poti caracteriza un popor sau nu? :) si legat de romani mi-e frica sa fac generalizari si doar ii stiu de vreo 20 ani :)

noapte buna!!!

2 comments:

Dan M said...

ei sunt destul de nationalisti si tin mult la limba si traditiile lor.

Tina said...

Hey you! Ma bucur sa aud ca experimentezi la maxim tot ce tariesti tu pe acolo! btw de nationalism... Cat am fost cu Oytun la Autoritatea pt Straini din Cluj pt viza, sa stii ca am observat ca nici acolo nu sunt afise in engleza...erau doar 2 care nu aveau asa mare relevanta. Toate celelalte erau in romana :). anyway sa te distrezi de numa numa si sa share-uesti...

pup,
Tyna