prime zile


a fost lung drumul dar nu atat de lung pe cat m-as fi asteptat :)
si uite ca am ajuns. noaptea la 2 jumate cand am ajuns aici, era mult prea liniste si mult prea pustiu orasul in zona garii, dar cu un taximetrist tare de treaba am ajuns la camin.

am o camera tare frumoasa de camin! :) uite...
practic e un apartament din 2 camere care are baie si bucatarie proprie. aici, studentii sloveni stau mai multi ani in acelasi loc de camin, si atunci il ingrijesc si practic fac si unele investitii in locurile astea, si de aceea sunt mult mai personale si mai calde.
bucataria:

stau in camera cu o tipa slovena de la studii economice, iar in cealalta camera sunt 2 tipe de la medicina din ultimul an. dar nu am intalnit-o decat pe una din fetele din cealalta camera..e inca vacanta pentru ei! doar miercuri incepe scoala.


am dat o tura prin oras..centrul orasului, sau partea veche e absolut minunata. zona pietonala, cladiri vechi cu strazi inguste, cafenele si puburi amenajate cu atat de mult bun gust incat doar privind de afara simti ca locul e primitor. fumatorii stau afara ceea ce mi se pare foarte tare, mai ales ca acum e foarte foarte frig(simona imi spunea k la o terasa, clientii fumatori primeau si paturi).

am tras dragonul de coada :D dragonul - simbolul orasului

podul triplu. au solvenii un arhitect de care sunt foarte mandrii si aceasta e una din operele lui:
foarte mult se umbla prin oras cu bicicleta..aseara prin oras era tipa asta care se plimba cu bicicleta asta ciudata si pitoresca. pe cutia din spate scrie Posta Ljubljana :)

o frumoasa dovada de civilizatie: in centrul vechi sunt instalate containere pentru materiale reciclabile, si vezi oameni care ingenuncheaza langa ele pentru a sorta resturile menajere. (in prima faza, nici nu imi dadusem seama ce sunt containerele respective)


deocamdata nu am net...dar in curand, scriu mai mult. promit!

3 comments:

Dan M said...

arata foarte fain!!! strazile sunt foarte curate!

ilinca said...

ma...nu stiu ce sa zic!
nici clujul nu e murdar deloc. dar aici sunt mai bine asfaltate si strazile si trotuarele si deaia par mai ordonate si curate. serios vorbesc!

si aici..daca se impart pliante, le vezi dup-aia pe jos, deci nu cred k e mare diferenta

Anonymous said...

Foarte fain de tine. Nu uita sa te distrezi pe acolo :P